Новини

Rakia & Spirits Fest Sofia 2022 отново традиционно ще Ви очаква предколедно

Rakia & Spirits Fest Sofia 2022 отново традиционно ще Ви очаква предколедно

от 3 до 4 декември в

Национален дворец на културата – зала 6

от 12,00 до 21,00 часа

Фестивалът Rakia & Spirits Fest Sofia 2022 и тази година ще ви посрещне с всякакви вариации на спиртни напитки – гроздови, плодови, анасонови и отлежали от Балканите и света.

За първи път пред публика ще бъдат представени Премиери на различни нови продукти, както и колекционерски и стари напитки.

Изложба на най-голямата колекция на Балканите от испански брендита. Посетителите ще могат да видят над 30 брендита от началото на 50-те години до наши дни. Pedro Domecq – Brandy Carlos I, Carlos III & Fundador – 1950, 1960, 1970, 1980, González Byass Soberano, Guerrero Reconquista, Rivero Rafael – Spanish Brandy – 1950-1970, Felipe II Agustin Blazquez – Brandy Solera Especial – 1960 1980s, 1990s, 2000, Sanchez Romate Cardenal Mendosa & Cardenal Cisneros + Magno Osborne – b. 1960s, 1970. Част от тези напитки са предвидени и за дегустация.

За дегустация ще бъдат изложени за първи път в България дестилатите Marc de Champagne от избите Moet Chandon, Deutz, Pommery и др. Ще могат да се дегустират дестилати от манго, джинджифил и грейпфрут от Френска Полинезия и още много други.

  • Специална дегустационна комисия с председател Проф. Нинослав Никичевич от Сърбия, дни преди фестивала и на сляпа дегустация ще избере най-добрите спиртни напитки, като резултатите ще бъдат обявени в деня на откриването на Rakia & Spirits Fest Sofia 2022
  • Майсторски класове на различни теми ще очакват любопитните за знания в областта на спиртните напитки.
  • Хранителна зона със сочни меса и традиционни мезета от съседните държави ще посрещне гладните.
  • Авторски ракия-коктейли за любителите на нестандартни вкусове, ще се приготвят на място с вариации на ракия и синьо сирене.
  • За доброто настроение на фестивала сме подбрали специална художествена програма с духови оркестри и етно формации.

На щандовете, които ще предлагат разнообразие от  напитки, посетителите ще бъдат посрещани от истински експерти и професионалисти в бранша.

Rakia & Spirits Fest Sofia 2022 е и чудесен шанс да зарадвате любимите хора с едно позитивно преживяване.

Билетите за  Rakia & Spirits Fest Sofia 2022 ще могат да се купят на място време на самото събитие или онлайн от eventim.bg, grabo.bg или bilet.bg .

Всички удоволствия, които предлага фестивала, са достъпни само за пълнолетни лица.

Организаторите, производители и официалните представители на марките апелират да се консумира отговорно и с мярка!

Екип
Rakia & Spirits Fest Sofia 2022
email: expoteamltd@gmail.com

+359888330586