Мастър класове 2023

Ракия MasterClass с ARKANA и Стефан Христосков

Ракия MasterClass с ARKANA и Стефан Христосков

Ракията – нетрадиционен поглед към бъдещето: Смесени напитки и още нещо…

Един час. Една напитка. Цял свят от тайнства, усещания и вкусове. Двама майстори обединяват талант, знания, усет, нюх и рецептори, за да ви представят Нейно величество Ракията – пътешественицата през времената, космополитната дама, на която коктейлите ѝ отиват!

В Ракиеното свещенодействие – от вълшебните па̀ри до чашата ще ни въведе инж. Мариана Гълъбова – младият енолог, улавящ духа в бутилката на ефирната ракия Arkana 100% Мускат Отонел.

С алхимията на коктейлното майсторство ще ни омагьоса Стефан Христосков. Ракията определено му е подшушнала своите тайни през дългите разговори зад бара, а и не само тя. Той ще ни покаже, че ракията не само има място в речника на съвременния барман, но и ще ни срещне с добрата ѝ компания – онази комбинация от различни вкусове, които разкриват съвременния чар на Ракията.

Финалният щрих ще сложат Gelateria Diana. Тяхното ракия-сорбе, да! правилно прочетохте, на основата на чистосортовата ракия Arkana Borea Пти Мансен ще развихри въображението и на най-опитния гурме пътешественик!

Очакваме ви!

Дата: 9.12

Място: Зала 6, НДК

Час: 15:00 ч.

Лектори: Мариана Гълъбова – енолог и Стефан Христосков – барман

За лекторите:

Инж. Мариана Гълъбова улавя духа в бутилката и то не кой да е, а този на ефирната ракия Arkana – 100% Мускат Отонел. Името ѝ стои е редом до тези на майсторите на дестилацията, като създаденият от нея купаж Arkana Masterblend е отличен измежду 2383 високоалкохолни напитки със сребърен медал на Spirits Selection, CMB 2023.

Стефан Христосков е съвременен алхимик. Ракията определено му е подшушнала своите тайни през дългите разговори зад бара, а и не само тя. И това не е случайно. През 2020 г. Стефан специализира WSET Spirits Level 2 и Level 3, а професията го впуска в пътешествия из на много различни места по света, където се усъвършенства в занаята.

Билети може да закупите от ТУК>>