Изложители

Хинап – Hinapska   
Основана от Драгомир Драганов през 1996 г. в Тетевен, България. Марката – Hinaпska произлиза от българската дума за плод хинап. Хинапът е мощен сладък плод от категорията СУПЕР ПЛОДОВЕ, ползван като плод за дълголетие и издръжливост от хиляди години. Съдържа до 20 пъти повече витамин С от цитрусовите плодове. Hinapska произвеждат също ликьор и водка с хинап.
RAKIASHOP.EU
Нашата мисия е да задоволим нуждите и желанията на нашите клиенти като им
 предоставяме висококачествена предварително подбрана от нас ракия на конкурентни, достижими цени по удобен за тях начин.Също така за нас ракията е наследство на Балканите и бихме искали да я популяризираме като такава като в същото време уважаваме и искаме за да запазим индивидуалността на Балканите.
ШАТО КОПСА
Винарска изба Копса е разположена в подножието на Същинска Средна гора, където имаме естествени планински климатични условия, улесняващи процеса на охлаждане на гроздето преди преработка, както и допринася за самия процес на ферментация. Капацитетът на избата е 320 000 литра в съдове от неръждаема стомана, с възможност за температурен контрол. Всички лабораторни изследвания се провеждат в собствена лаборатория.
ВИНПРОМ КАРНОБАТ
Разположен в плодородната Карнобатска котловина, десетилетия наред „Винпром Карнобат“ създава вина и ракии, разнасящи славата на България по четирите краища на света. Агрономите и енолозите на винпрома майсторски съчетават хилядолетните традиции с най-актуалните достижения на съвременното лозарство и винарство, в които компанията инвестира непрестанно.
ПРОФТРЕЙД
Компанията започва своята история през 2002 година, когато е създадена с цел да предоставя висококачествени вина от цял свят на българския пазар. В момента сме известни не само като вносител и дистрибутор на качествени вина и спиртни напитки, но също така и като консултант при избора за винените листи на реномирани ресторанти и специализирани магазини за вино.
ВИНАРСКА ИЗБА ЕДОАРДО МИРОЛИО
Винарска изба Едоардо Миролио е създадена през 2002 година с първа продукция през 2005 година.Избата е разположена в централната част на масива от приблизително 220 хектара лозя, които покриват склона на хълма „Свети Илия“, който се спуска към село Еленово.Годишният производствен капацитет на винарска изба Едоардо Миролио е 1 милион литра вино. Цикълът на производство обхваща всички технологични операции – от началната преработка на гроздето до бутилирането на виното.
МУЗЕЙ НА ВОДКАТА КАВАРНА
Шести в света Музей на водката с над 800 различни бутилки водка, включително и тази, носеща името на Дон Кихот, изработена от кожа на носорог. Най-ценният от историческа гледна точка експонат тук е френска водка от 1860 година в бутилка от лиможки порцелан.
В края на миналия век семейство Шурлан от банатското село Нови Козарци започва овощарството си. Засаждат първия хектар с ябълкови дървета. В началото отглеждат плодове за собствени нужди и за нуждите на местния пазар, като с времето усъвършенстват технологията за приготвяне и производство на висококачествена ракия. През 2011 г. малкия семеен бизнес ще прерасне в сериозна, голяма и модерна дестилерия, която произвежда плодови ракии сред най-добрите, които Сърбия може да предложи днес. Rakije Šurlan
„ВИНПРОМ – ТРОЯН“ АД е национален лидер в производството на натурални плодови дестилати и ракии. Троянската сливова е най-силната българска марка. Съхранявайки традицията, дружеството запази доминантната позиция на сливовия дестилат, който е над 90% от общото производство. Освен сливов дестилат, дружеството произвежда ябълков, кайсиев, черешов и крушов дестилат. Годишно във фирмата се изкупуват и преработват над 4000 тона плодове и стареят по класическа технология над 600 тона сливова ракия.
КУУЛ СПИРИТ
Алкохолни и безалкохолни напитки с високо качество, за добро настроение и при всеки повод, които винаги са наслада за сетивата. Рецепти за менюта, обучения на персонал, рекламни материали, идеи за оригинални напитки.Куулспирит ООД винаги препоръчва да консумирате отговорно и не продава напитки на лица под 18 год.
ВИНТЕХПРОМ
„Винпром Пазарджик“ АД е създаден през 1947 година и е сред най-авторитетните производители на вино и спиртни напитки в България. Високото качество на продуктите ни се дължи на съхранения във времето дух на древни традиции и умело съчетан със съвременните технологии.
BLACK SEA GOLD POMORIE   
Поморие е място с богата и бурна история и с прочути винени традиции. Историята на винарната Черноморско злато започва през 1924 година – в Поморие предприемчиви българи учредяват първата Лозаро-винарска кооперация “Димят“ , а вековния опит в правенето на вино дава самочувствието на поморийските винари да изградят през 1932 г. първата съвременна изба в града.През 50-те години на миналия век Черноморско злато придобива облика на модерен завод, чиято продукция е ценена високо..През 2007-2013 Черноморско злато инвестира над 5,5 млн. евро в изграждането на микровинарна. Притежаваме повече от 700 хектара собствени лозя от най-известните класически винени сортове. При нас всички процеси се извършват ръчно – от брането, деликатното отделяне на зърната от чепките до прецизното сортиране на напълно здравите и узрели зърна.
MOUTAI BULGARIA 
Мутай е отличен аперитив, диджестив и идеална напитка за съчетаване с храни. Чудесно се миксира в коктейли и участва едновременно като битер и модификатор на вкусове. Маутай е откритието на десетилетието сред алкохолните напитки.
ВРАЧАНСКА ТЕМЕНУГА 
Фирма „Премиер – ТМ” е учредена през месец август 2005г. Предметът на дейност на фирмата е производство и търговия на едро и дребно с растителни масла, вино, ракия и белен слънчоглед.
 
РАКИЯ АРКАНА
Лозята са разположени по ниските, хълмисти склонове на Средна гора, в региона на село Лесичово, между 250-350м надморска височина, чието изложение обуславя равномерното огряване от слънцето. Река Тополница пресича селото в долното си течение и е водещ фактор за мекия микроклимат, допринасящ за пълното и навременно плодозреене на гроздовете. Отглеждат се органично, без използване на пестициди и хербициди, а подхранването става чрез оборска тор и затревяване в междуредията. По-голямата част от 134-те декара лозя са млади – 3-4 годишни, които тепърва влизат в плододаване, но компанията също така възстановява стари насаждения със сорта мускат отонел (над 50-годишни), а притежава и около 20 дка с добре развити 10-11-годишни лози в активно плододаване.

Градини и лозя Капатово е семейно имение, в което отглеждаме качествена продукция, грижим се за земята и насажденията. Предлагаме и великолепно вино и ракия!

Винарска изба Бойар   
Изба „Бойар“произвежда сухи бели и червени вина, обединени в две запомнящи се серии.  Представата за „Бойар“ ще бъде непълна без трите вида Анхиалска ракия – обикновена, отлежала и мускатова, произведени от грозде от собствени лозя по най-модерна технология, но запазила автентичния вкус на традиционната българска ракия. Гордост на фирмата са най-новите продукти, обединени в специалната серия  AMARELLE – натурален ликьор от вишни,  ANHIALO – отлежала мускатова ракия, ARISTOCRAT – качествено винено бренди.

Bulluso Wines  
Буллузо е единствен вносител и представител на португалски вина и спиртни напитки.

Rajal Distillery
Директно от Врбас, СърбияВ дестилерията влизат само най-добрите местни плодове. Инвестирайки в модерни преработвателни предприятия, RAJAL DISTILLERY се превръща в лидер на вътрешния пазар от точката на производство до дистрибуцията на ракия/ликьор.Прецизно създадените ликьори използват рецепта отпреди повече от два века. Предаваната от поколенията технология и рецепта съдържат специална есенция, която идва от основна съставка мед от банатските пустини.
Tsiligaridis & Dimoski Distillery
“ЦИЛИГАРИДИС и ДИМОСКИ Дестилерия” произлиза от малко предприятие, основано през 1965 г. в Солун – Гърция, с първоначално име “ГЕОРГИ ЦИЛИГАРИДИС”. През 1970 г. малката фирма се преобразува в “Х. & G. TSILIGARIDIS CO” и в началото на 1979 г. в S.A., което по-късно през 1984 г. променя името си на “TSILIGARIDIS S.A.”.
Традиционните алкохолни напитки на фирма Таково Сърбия  представляват истинска марка и от десетилетия са неизменна част от трапезата на съседната държава.

Асортиментът включва 18 продукта, опаковани в стъклени опаковки, разделени в две групи. Първата група се състои от продукти на плодова основа (плодови ракии), а втората група се състои от продукти на базата на рафиниран етилов алкохол (силни алкохолни напитки).

Всички ракии на фирма ХОВЕ ООД са произведени от 100 % дестилат, без добавени аромати.
В Александровачка Жупа, в сърцето на Сърбия, в най-известния овощарски район, дестилерията „Респект“ произвежда известната си марка плодови ракии.

Дестилерия се намира в екологична среда в централна Сърбия, където умереният климат, изобилието от плодородна земя, овощни градини, лозя и чиста вода, съчетани с модерна технология за обработка, ни позволяват да произвеждаме само продукти с най-високо качество. От толкова качествени плодове и по непроменена от десетилетия рецепта произвеждаме и пълнят плодова ракия „Респект“ с модерна дестилационна апаратура.

ГЕСЛИН ООД е вносител и дистрибутор на Yeni Raki – най-обичаната турска алкохолна напитка, която се произвежда от 1944 година.
Счита се за традиционен алкохол за Турция и в същото време е една от най-консумираните анасонови напитки по света.
Произвежда се от най-доброто грозде от Анадолския регион и има 74 годишна история. Това е анасоновата алкохолна напитка с най-висок обем продажби по цени на дребно в света.
METAXA 1888

Насладете се на уникалния вкус на Самос, отлежали винени дестилати и средиземноморски растения за интензивна мекота.

Независимо дали става въпрос за цвят, аромат или вкус, неговата вдъхновяваща аура отваря ума и перспективите ви. METAXA е повече от напитка, това е пътуване, което събужда желанието ви да изследвате и откривате.

Историята на L’Antico започва от 1909 г.,когато на Ambrogio Kaliari е предложено да представлява Бразилския Правителствен институт Brasiliero във Франция. Обработката на кафето е изкуство, вкус и преживяване в продължение на четири поколения. Любовта на семейството към производствените процеси и печене са тези, които правят кафето уникално и приятно изживяване. 
Разположен в залива Мон-Сен-Мишел, една от люлките на производството на сайдери във Франция, представяме La Chouette – Bulgarie – Чист ябълков сок от сайдер (или „cidre“), произведен и бутилиран във Франция от селекция френски сайдер ябълки. Плод на френския savoir-faire, La Chouette е марка занаятчийски сайдер. Ще ви изненада със своя свеж и плодов вкус, фините си мехурчета и естествения си златист цвят. Може да се използва и в коктейли.
Ресторант Taze –  Специалитети по автентични сръбски рецепти.
Thracian Truffles – Тракийски трюфел представя невероятна гурме симбиоза между най-изпитаните италиански рецепти и български трюфели. Разнообразието от пасти и продукти съдържат първокласен черен и бял трюфел. Комбинациите могат да задоволят и най-претенциозния вкус, като това никога не е било толкова достъпно.
Perun Destilerija

В дестилерията използват най-висококачествената съвременна технология, която гарантира най-висок стандарт на напитките. Мъдростта на традицията е съчетана с модерни знания и напреднали технологии

ДИОНИС – ЕЛЕНА ООД – внася, изработва и комплектова апарати за анализ на грозде, мъст, виноматериали, вина, високо алкохолни напитки и пиво. Системи за пречистване на вода – фирмата предлага системи за пречистване на питейни води и води за промишлени цели. В продуктовата листа влизат – механични филтри, филтри активен въглен, филтърни системи за омекотяване на вода, системи за обратна осмоза, дейонизатори и др. Проектира и оборудва лаборатории. Осигурява консултантска и методическа помощ.
Дринк Импорт ЕООД бързо се превръща в признат вносител на алкохолни напитки за българския пазар. Разполагат с национална дистрибуторска мрежа, обслужваща водещи търговци на едро, търговци на дребно и вериги магазини. Портфолиото им е  от марки, включващи български спиртни напитки и вино, заедно със специални вносни марки за изискания и все по-голям пазар на алкохолни напитки.
ROSIE е премиум водка, с  добавена розова вода от най-голямата розова долина в света, разположена в сърцето на България. Създадена за легендарната игра „ALCOHOPOLY”. Произвежда се от най-чистия зърнен спирт, кристално чиста вода и натурална българска розова вода. Многократно се дестилира и се филтрира с въглен, за да придобие отличен вкус и най-фин аромат.
Belgrade Urban Distillery

първата микро дестилерия от отворен тип в Белград, където произвеждаме ракия, спазвайки традиционните процедури на двойна дестилация в малки медни казани, пресъздавайки идеята за сръбската традиционна напитка.

Дестилерията Čolić се намира в село Кутлово на пътя, който свързва Крагуевац и Горни Милановац.

Семейство Чолич произхожда от село Влакча, селцето Змаевац, а логото на фирмата е свързано с връзката с миналото и запазването на традицията за производство на качествена ракия. Името на ракията отразява желанието на наследниците чрез упорит труд за постигане и запазване на качеството да бъдат ДОСТОЙНИ наследници и пазители на традициите на своите предци.

Обръщайки поглед назад към миналото, ние от Крепостите – Бутикови конски деликатеси , решихме да превърнем поминъка отново в бъдеще. Производствената база се намира в покрайнините на град Враца. Тя е новоизградена и модерна, съобразно всички европейски изисквания. Всичко това дава възможност да правим нещата лично и деликатесите, които, до скоро, бяха само на нашата маса да споделим с Вас без никакъв компромис в качеството.