Изложители

Хинап – Hinapska   
От градини с хинап – с. Гложене, гр. Ловеч. България
RAKIASHOP.EU
Нашата мисия е да задоволим нуждите и желанията на нашите клиенти като им
 предоставяме висококачествена предварително подбрана от нас ракия на конкурентни, достижими цени по удобен за тях начин.Също така за нас ракията е наследство на Балканите и бихме искали да я популяризираме като такава като в същото време уважаваме и искаме за да запазим индивидуалността на Балканите.
ШАТО КОПСА
Винарска изба Копса е разположена в подножието на Същинска Средна гора, където имаме естествени планински климатични условия, улесняващи процеса на охлаждане на гроздето преди преработка, както и допринася за самия процес на ферментация. Капацитетът на избата е 320 000 литра в съдове от неръждаема стомана, с възможност за температурен контрол. Всички лабораторни изследвания се провеждат в собствена лаборатория.
ВИНПРОМ КАРНОБАТ
Разположен в плодородната Карнобатска котловина, десетилетия наред „Винпром Карнобат“ създава вина и ракии, разнасящи славата на България по четирите краища на света. Агрономите и енолозите на винпрома майсторски съчетават хилядолетните традиции с най-актуалните достижения на съвременното лозарство и винарство, в които компанията инвестира непрестанно.
ПРОФТРЕЙД
Компанията започва своята история през 2002 година, когато е създадена с цел да предоставя висококачествени вина от цял свят на българския пазар. В момента сме известни не само като вносител и дистрибутор на качествени вина и спиртни напитки, но също така и като консултант при избора за винените листи на реномирани ресторанти и специализирани магазини за вино.
ВИНАРСКА ИЗБА ЕДОАРДО МИРОЛИО
Винарска изба Едоардо Миролио е създадена през 2002 година с първа продукция през 2005 година.Избата е разположена в централната част на масива от приблизително 220 хектара лозя, които покриват склона на хълма „Свети Илия“, който се спуска към село Еленово.Годишният производствен капацитет на винарска изба Едоардо Миролио е 1 милион литра вино. Цикълът на производство обхваща всички технологични операции – от началната преработка на гроздето до бутилирането на виното.
МУЗЕЙ НА ВОДКАТА КАВАРНА
Шести в света Музей на водката с над 800 различни бутилки водка, включително и тази, носеща името на Дон Кихот, изработена от кожа на носорог. Най-ценният от историческа гледна точка експонат тук е френска водка от 1860 година в бутилка от лиможки порцелан.
В края на миналия век семейство Шурлан от банатското село Нови Козарци започва овощарството си. Засаждат първия хектар с ябълкови дървета. В началото отглеждат плодове за собствени нужди и за нуждите на местния пазар, като с времето усъвършенстват технологията за приготвяне и производство на висококачествена ракия. През 2011 г. малкия семеен бизнес ще прерасне в сериозна, голяма и модерна дестилерия, която произвежда плодови ракии сред най-добрите, които Сърбия може да предложи днес. Rakije Šurlan
„ВИНПРОМ – ТРОЯН“ АД е национален лидер в производството на натурални плодови дестилати и ракии. Троянската сливова е най-силната българска марка. Съхранявайки традицията, дружеството запази доминантната позиция на сливовия дестилат, който е над 90% от общото производство. Освен сливов дестилат, дружеството произвежда ябълков, кайсиев, черешов и крушов дестилат. Годишно във фирмата се изкупуват и преработват над 4000 тона плодове и стареят по класическа технология над 600 тона сливова ракия.
КУУЛ СПИРИТ
Алкохолни и безалкохолни напитки с високо качество, за добро настроение и при всеки повод, които винаги са наслада за сетивата. Рецепти за менюта, обучения на персонал, рекламни материали, идеи за оригинални напитки.Куулспирит ООД винаги препоръчва да консумирате отговорно и не продава напитки на лица под 18 год.
ВИНТЕХПРОМ
„Винпром Пазарджик“ АД е създаден през 1947 година и е сред най-авторитетните производители на вино и спиртни напитки в България. Високото качество на продуктите ни се дължи на съхранения във времето дух на древни традиции и умело съчетан със съвременните технологии.
BLACK SEA GOLD POMORIE   
Поморие е място с богата и бурна история и с прочути винени традиции. Историята на винарната Черноморско злато започва през 1924 година – в Поморие предприемчиви българи учредяват първата Лозаро-винарска кооперация “Димят“ , а вековния опит в правенето на вино дава самочувствието на поморийските винари да изградят през 1932 г. първата съвременна изба в града.През 50-те години на миналия век Черноморско злато придобива облика на модерен завод, чиято продукция е ценена високо..През 2007-2013 Черноморско злато инвестира над 5,5 млн. евро в изграждането на микровинарна. Притежаваме повече от 700 хектара собствени лозя от най-известните класически винени сортове. При нас всички процеси се извършват ръчно – от брането, деликатното отделяне на зърната от чепките до прецизното сортиране на напълно здравите и узрели зърна.
MOUTAI BULGARIA 
Мутай е отличен аперитив, диджестив и идеална напитка за съчетаване с храни. Чудесно се миксира в коктейли и участва едновременно като битер и модификатор на вкусове. Маутай е откритието на десетилетието сред алкохолните напитки.
ВРАЧАНСКА ТЕМЕНУГА 
Фирма „Премиер – ТМ” е учредена през месец август 2005г. Предметът на дейност на фирмата е производство и търговия на едро и дребно с растителни масла, вино, ракия и белен слънчоглед.
 
РАКИЯ АРКАНА
Лозята са разположени по ниските, хълмисти склонове на Средна гора, в региона на село Лесичово, между 250-350м надморска височина, чието изложение обуславя равномерното огряване от слънцето. Река Тополница пресича селото в долното си течение и е водещ фактор за мекия микроклимат, допринасящ за пълното и навременно плодозреене на гроздовете. Отглеждат се органично, без използване на пестициди и хербициди, а подхранването става чрез оборска тор и затревяване в междуредията. По-голямата част от 134-те декара лозя са млади – 3-4 годишни, които тепърва влизат в плододаване, но компанията също така възстановява стари насаждения със сорта мускат отонел (над 50-годишни), а притежава и около 20 дка с добре развити 10-11-годишни лози в активно плододаване.

Градини и лозя Капатово е семейно имение, в което отглеждаме качествена продукция, грижим се за земята и насажденията. Предлагаме и великолепно вино и ракия!

Винарска изба Бойар   
Изба „Бойар“произвежда сухи бели и червени вина, обединени в две запомнящи се серии.  Представата за „Бойар“ ще бъде непълна без трите вида Анхиалска ракия – обикновена, отлежала и мускатова, произведени от грозде от собствени лозя по най-модерна технология, но запазила автентичния вкус на традиционната българска ракия. Гордост на фирмата са най-новите продукти, обединени в специалната серия  AMARELLE – натурален ликьор от вишни,  ANHIALO – отлежала мускатова ракия, ARISTOCRAT – качествено винено бренди.

Bulluso Wines  
Буллузо е единствен вносител и представител на португалски вина и спиртни напитки.